2024. május 6.

„A változás nem jön el, ha másokra vagy egy alkalmasabb időpontra vágyunk. Mi magunk vagyunk azok, akikre eddig vártunk. Mi magunk vagyunk a változás, amit keresünk.” (Barack Obama)

Meglepő, hogy hosszú évtizedeken keresztül két olyan köznevelési intézmény, akik hasonló területen próbálnak, a meglévő erőforrásaikat maximálisan kihasználva, segíteni gyermekeknek, szülőknek, „csak” egymás mellett működött nyugalomban. Kényelmes volt… tettük a dolgunk… Egészen mostanáig.

A változás/változtatás gondolata már szűk egy évvel ezelőtt megfogalmazódott, néhány hónapja pedig a tényleges tervezés került a fókuszba. A 2024. május 6-án megtartott szakmai nap sikere bizakodással tölt el bennünket a közeljövőben együtt tervezett programokat tekintve.

Hisszük, hogy a Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI főigazgatóasszonyával, Antalkáné Orosz Edittel és kollégáival közösen a VVPSZ Várpalotai Tagintézményében dolgozó kollégák megtalálják a változás útját, azt a lehetőséget egymásban és önmagukban, aminek az ideje most jött el.